De GevoeligHeidjes (basis)
Deze set van 55 'basis' gevoelens om ook met jonge kinderen of mensen met beperkte woordenschat rond gevoelens te werken.
Elke dag ervaren we een scala aan gevoelens. Ze komen en gaan, zonder dat we ze kunnen kiezen. Sommige voelen fijn aan, terwijl andere lastig, moeilijk of vervelend zijn.Vaak worden we één met onze emoties en zeggen we dingen als "Ik ben boos" of "Ik ben verdrietig". Door dit vaak te herhalen, kunnen we gaan geloven dat deze gevoelens ons definiëren, alsof ze karaktereigenschappen zijn.
Dit kan ertoe leiden dat we ons gedrag aanpassen en voornamelijk boos of verdrietig gedrag vertonen.
Het is belangrijk om te beseffen dat gevoelens slechts bezoekers zijn die komen en gaan. Ze zijn er om ons iets te leren. Bijvoorbeeld, boosheid of spanning kan betekenen dat iets echt belangrijk voor je is.
De GevoeligHeidjes helpen je om je gevoelens te herkennen, te verwoorden en ze zo misschien ook beter te begrijpen. Met deze gevoelenskaarten krijg je de tools in handen om je gevoelens beter te leren kennen, ze te omarmen.
Hoe zijn de kaartjes opgebouwd?
In het midden staat in het groot een beschrijving van dat gevoel, in de vorm van "Ik voel me ...". Soms staat hier "Ik voel me..." voor een betere verwoording van het gevoel.
Onderaan vind je een beschrijving van dat gevoel (als gevoel)
Onder de vorm van "Ik voel ...".
Dit deed ik met de bedoeling dat we kinderen van jongs af aan kunnen leren dat gevoelens komen en gaan. Dat we gevoelens hébben en we niet een gevoel ZIJN.
Power in Numbers
Programs
Locations
Volunteers